W co zainwestować CB czy nawi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrek_os
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8162
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

arturas03, radykjo na allegro z przesyłka wyjdzie Ci ok 370 zł + antena cb triflex 200 zł. Ew. spytaj u siebie na miejscu w sklepach gdzie sprzedja cb. Wejdz "nasze auta" jest tam fotka jak ja zamontowałem przy mojej 0II. A czy ASO - wybór nalezy do Ciebie. Zawsze mozesz zadzwonic i spytac ila takowa usługa by kosztowała. Mysle, że w ciagu 40 min by Ci to załozyli.....
    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Viniu
      Rider
      • 2008
      • 517

Ja również w pierwszej kolejności zainwestowałem w CB - TTI 770 z Hustlerem ic-100 za 260zł komplet i po kilkumiesięcznym okresie użytkowania navi wydaje mi się zbędna, choć kto wie.. może dla kaprysu sobie tez sprawię
      Pozdrawiam

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8162
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Viniu
        po kilkumiesięcznym okresie użytkowania navi wydaje mi się zbędna, choć kto wie.. może dla kaprysu sobie tez sprawię
        właśnie moja navi tez w podłokietniku sobie jezździ.....a cb codziennie w ruchu

Komentarz

• megon
          Rider
          • 2009
          • 303

Ostatnio gogiel poinformował o darmowej navi dla swojego systemu operacyjnego - momentalnie na giełdach akcje garmina i innych poszły w dół. Tak więc pewnie masz telefon komórkowy przy wymianie poszukaj modelu z Android-em i kwestia czasu jak to darmowe navi zdominuje rynek

Komentarz

• bzik13
            Rider
            • 2009
            • 514

Zamieszczone przez megon
            Ostatnio gogiel poinformował o darmowej navi dla swojego systemu operacyjnego - momentalnie na giełdach akcje garmina i innych poszły w dół. Tak więc pewnie masz telefon komórkowy przy wymianie poszukaj modelu z Android-em i kwestia czasu jak to darmowe navi zdominuje rynek
            Wypuszczą i owszem ale tylko na terenie USA. Podejrzewam, że na Europe przyjdzie z dużym opóźnieniem, jeśli w ogóle.
            Mój liftback scout

Komentarz

• megon
              Rider
              • 2009
              • 303

Oj tego już nie doczytałem - a już się rozglądam za takim telefonikiem :P

Komentarz

• 4kwiatek
                Ambiente
                • 2008
                • 228

Hi..

Darmowe mapy podobno były do Nokii. Ale nie przesadzajmy - Manta czy Lark też dają radę. Wiem bo jeżdzę z IGo, właśnie z Mantą, Larkiem, AM i ciort znajet co jeszcze mamy w firmie. Moim zdaniem to najprostsza nawigacja UZUPEŁNIA CB. Używam obu i wiem że w takim Wrocławiu czy Szczecinie (specyficzny układ komunikacyjny) jak wjade z mojej wsi to ciężko się połapać.

Pozdrawiam...
                Kwiatek...

Komentarz

• py1szczak2
                  Drive
                  • 2009
                  • 75

Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję za wskazówki tak więc sobie wymyśliłem że pierwsze będzie CB a dodatkowo jakiś telefonik współpracujący z automapą.
                  Pozdrawiam Piotr

Komentarz

• tomil
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2008
                    • 1179

Zamieszczone przez py1szczak2
                    jakiś telefonik
                    Chcesz- mam do sprzedania Mio A701- w pełni sprawny. Jeszcze przez chwilę na gwarancji (gdzieś do połowy grudnia).
                    It doesn't matter what we're losing
                    It only matters what we're going to find!

Komentarz

• megon
                      Rider
                      • 2009
                      • 303

Ja chyba sprzedam swojego HTC TYTAN II - bo jednak go nie używam - mam tam oryginalną auto mapę

Komentarz

• py1szczak2
                        Drive
                        • 2009
                        • 75

Na razie czekam na Asusa P535.
                        Pozdrawiam Piotr

Komentarz

• ArturTDI
                          Rider
                          • 2008
                          • 469

polecam MIO. sam używam i super sprzęt.

p.s kup antyradar zamiast cymbałradia
                          Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

DIAGNOSTYKA I ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA

USŁUGI TRANSPORTOWE

TEL: 531-33-55-77

Komentarz

• piotrek_os
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 8162
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez ArturTDI

p.s kup antyradar zamiast cymbałradia
                            dzis jadac do pracy rano usłyszałem na cb zeby uwazac, bo zjezdzajc z wiaduktu jest bardzo slizko.....Więc pewnie nie jedna osoboa usłyszła ten komunikat na cb Ci co nie mieli....albo odjechali poobijani albo lawetki przyjezdzały. Po godz 7 rano 6 autek juz samodzielnie nei odjechało na odcinku 100- 200 metrów. Wiec CB to nie tylko "niby antryradar"!

Komentarz

• arturas03
                              L&K
                              • 2009
                              • 1298
                              • Toyota
                              • AGN 1.8 20V 125 KM
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

piotrek_os, No i tym postem przekonałeś mnie do zakupu cb. Teraz tylko coś wybrać... :confused :2kc :niewiem .

Dzięki ci
                              Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
                              Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• ArturTDI
                                Rider
                                • 2008
                                • 469

piotrek_os, masz racje co do takich informacji na cb.

ale jeżeli w trasie jade i co drugie słowo słysze hu* kur** peda** cwe** skur****** to mi sie az nie dobrze robi. ja rozumiem ze czlowiek klnie bo to normalne ale bez przesady. nie jest sam w eterze zeby takie slowa rzucac cały czas. a jak zwróciszs mu uwage to działa to na niego jak płachta na byka. nic sie nie możesz zapytać i dowiedzieć o miskach czy fotoradarach. wiec dlatego używam i antyradaru. 8)
                                Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

DIAGNOSTYKA I ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA

USŁUGI TRANSPORTOWE

TEL: 531-33-55-77

Komentarz

• piotrek_os
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 8162
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez arturas03
                                  piotrek_os, No i tym postem przekonałeś mnie do zakupu cb. Teraz tylko coś wybrać... :confused :2kc :niewiem .

Dzięki ci
                                  CB - http://www.allegro.pl/item800927547_...ep_kielce.html kupowałem u nich jest ok - wrazie jak trzeba wymienic

Antenka http://www.allegro.pl/item804835412_...tura_nowe.html sprawdzony sprzedawca

W/w sprzęt to moja propozycja.

[ Dodano: Pią 06 Lis, 09 10:26 ]
                                  ArturTDI, od 12 lat mam cb - mieszkam w okolicy trasy E7 i nia sie bardzo czesto poruszam. I stwierdze, ze najgorzej jest w piątki wieczorem .........jak ekipy budowlane itd wracaja z pracy z W-wy. Ale nie zawsze jest jak piszesz ze same q...wy leca - nieraz można mieć niezły ubaw...kawały itd. Wszystko zalzezy od kultury osobistej.

[ Dodano: Pią 06 Lis, 09 10:37 ]
                                  a tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25894 widac radykjo....i antenke zamontowane w mojej 0II

Komentarz

• dudek_t
                                    L&K
                                    • 2008
                                    • 1421

CB kupiłem 3 lata temu. Po początkowej fascynacji od 1.5 roku używam bardzo ale to bardzo sporadycznie. To ile się słyszy niecenzuralnych słów... już chyba w gimnazjum na korytarzu w czasie przerwy jest spokojniej
                                    Co jeden to mądrzejszy a za przeproszeniem "piepszą" takie głupoty że się nie da słuchać.

Fakt, czasem CB pomaga w nieznanym mieście, czy ustrzec się przed policją.. ale jakbym miał być na nasłuchu codziennie to bym zwariował.

Komentarz

• Jarek_wawa
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 283

Hej.
                                      Widzę że decyzja już podjęta.
                                      Nie będę powtarzał innych aby kupić jedno i drugie chodź jak najbardziej się podpisuję po tym.
                                      Napiszę tylko wskazówki dla innych:
                                      1) CB głównie za miastem dla tych co jeżdżą na stałych trasach. W mieście tylko na "szybkich trasach".
                                      Powód: CB głównie ostrzega o misiaczkach, korkach, wypadkach i niespodziankach na drogach. W mieście misiaczków, korki i niespodzianki da się przewidzieć. A jak jest wypadek to zazwyczaj nie stoi się po kilka km. W ostateczności dowiesz się też jak dojechać pod wskazany adres, chodź zapamiętanie "prosto, na światłach w lewo, potem w prawo, rondo .... itd" nie jest łatwo.
                                      2) Nawigacja dla ludzi jeżdżących w nieznane, np. przedstawiciele handlowi, taksówkarze. Głównie w mieście.
                                      Powód: W mieście trudniej podpaść misiaczkom, pod warunkiem że jeździ się z głową a nie np. 170 km/h na 50 km/h. Kiedyś nie było nawigacji i ludzie trafiali podczas wypraw wakacyjnych.

Ps. Ja osobiście używam jednego i drugiego i to też zalecam. CB codziennie, Navi jak jadę w nieznane.

Pozdrawiam

Komentarz

• arturas03
                                        L&K
                                        • 2009
                                        • 1298
                                        • Toyota
                                        • AGN 1.8 20V 125 KM
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez piotrek_os
                                        a tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25894 widac radykjo....i antenke zamontowane w mojej 0II
                                        Rozumiem, że zdemontowałeś schowek i wsadziłeś tam cb. Zmieściło się bez problemu, ćzy musiałeś kombinować? Jak je zamocowałeś?
                                        Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
                                        Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• piotrek_os
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 8162
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez arturas03
                                          Zamieszczone przez piotrek_os
                                          Rozumiem, że zdemontowałeś schowek i wsadziłeś tam cb. Zmieściło się bez problemu, ćzy musiałeś kombinować? Jak je zamocowałeś?
                                          wchodzi jakby tam jego miejsce było....od spodu przykreciłem tylko kawałek blaszki zeby miało sie na czym obszec. Radio i ta blaszka ma naklejone przylepce.

Komentarz

Pracuję...